Main Content

A "Guasha" technika a TCM (hagyományos kínai orvoslás) egyik legősibb természetes gyógymódja, mely a nyugati világban sajnos alig ismert.

Egy speciális kaparóeszközzel a bőr felületére felvitt gyógynövény olajat a meridiánok mentén, jellegzetes kaparó mozdulatokkal a bőrbe masszírozunk, segítve ezzel a meridiánokban a Qi és vér áramlását.

Kínában már évezredek óta alkalmazzák a gyógynövényeket különféle betegségek kezelésére.

A gyógyító eljárások körébe tartozik a növényi, állati és ásványi eredetű gyógykészítményekkel és teakeverékekkel való gyógyítás. Minden növénynek, ásványnak és állati eredetű anyagnak van rá jellemző sajátossága, energiája, íze, mozgási jellegzetessége, és hogy mely meridiánokkal áll kapcsolatban.

A köpölyözés egy ősi, kínai terápiás módszer, mely során köpölyt helyezünk a bőrre, úgy hogy alkoholos vattadarabot meggyújtva a pohárba dugunk.

A tűz kiszippantja a levegőt, vákuum keletkezik a köpöly belsejében, melyet gyors mozdulattal ráhelyezzük a bőrre. A köpölycsésze belsejében lévő vákuum hatására a bőr és a hozzá tartozó képletek és a lágyrészek megemelkednek, bedomborodnak a pohárba.

A hagyományos kínai orvosok kezelési módszerei közé tartozik a táplálkozással és életmóddal kapcsolatos tanácsadás is.

Ekkor a páciens személyre szabott, a betegségétől függő étkezési tanácsokat kap: mit ehet, mely ételek kerülendők, mely ételek tiltottak. A táplálkozási – és életmód tanácsadás célja egyrészt a többi kezelés hatásának erősítése, másrészt a helyes életmód kialakítása az egészség hosszútávú megőrzése érdekében.

A tanácsadás ingyenes.

Hővel történő gyógykezelési forma, amellyel a test akupunktúrás pontjai stimulálhatóak.

A moxaterápiához gyógynövényt használunk, melynek Artemisia vulgaris, fekete üröm a neve. A hagyományok szerint Észak-Kínából ered, ahol a téli hideg, csípős, szeles időjárás sok problémát és degeneratív betegséget okozott. Megszárítva, őrölve válik égetésre alkalmassá.

Kezeléseimet kiegészítem szükség esetén fizikoterápiás kúrákkal is.

Az árat ide kattintva tudhatja meg.

Az akupunktúra egy biztonságos, mellékhatásmentes és hatásos kezelési módszer, melynek több mint kétezer éves története van.

Fejlődése napjainkban is töretlen. Világszerte alkalmazzák elsődleges és kiegészítő kezelésként egyaránt. A kezelés során alkalmazott tűk sterilek és rendkívül vékonyak. Külön akupunktúrás kezelésekhez lettek kifejlesztve. A tű által okozott érzés minimális, de előfordulhat feszítő, villámlásszerű vagy zsibbadásszerű érzés, hideg vagy meleg érzet akkor, amikor a tű elérkezik a megfelelő helyére.

A Tuina-manuálterápiás masszázs hagyományos kínai orvosi terápiás eljárás, mely nemcsak mozgásszervi problémákra hatékony, hanem például neurológiai kórképeknél, sportsérüléseknél, egyéb eredetű fájdalmaknál is.

Ezen masszázs nem használ olajat, krémet, hanem vékony ruházaton keresztül történik a kezelés.