Main Content

Az akupunktúra egy biztonságos, mellékhatásmentes és hatásos kezelési módszer, melynek több mint kétezer éves története van.

Fejlődése napjainkban is töretlen. Világszerte alkalmazzák elsődleges és kiegészítő kezelésként egyaránt. A kezelés során alkalmazott tűk sterilek és rendkívül vékonyak. Külön akupunktúrás kezelésekhez lettek kifejlesztve. A tű által okozott érzés minimális, de előfordulhat feszítő, villámlásszerű vagy zsibbadásszerű érzés, hideg vagy meleg érzet akkor, amikor a tű elérkezik a megfelelő helyére.

A tű beszúrása után körülbelül 30 perces nyugalomra van szükség, mely során többen elalszanak vagy relaxált állapotba kerülnek. A kezelés esetenként mindkét testfelet is érintheti, ilyenkor a kezelés időtartam is hosszabbodik.

A kezeléseket azért alkalmazzuk kúraszerűen, hogy a rendszeresen ismétlődő inger hatására a tünetmentesség tartóssá váljon. Általában hetente 2-3 alkalommal történő, 10 alkalmas kezelés szükséges. 10 alkalom jelent egy kúrát.

Ha a probléma súlyos, komplex, krónikus, akkor akár több kúra is kell a megfelelő hatás elérése érdekében.

Erős fájdalmak esetén naponta történő kezelés javasolt. Az akupunktúra sajátossága az, hogy hatása fokozatosan, elnyújtottan jelentkezik és a kezelés után előfordulhat fáradtságérzés. Ez azonban a kezelések előrehaladtával csökken/elmúlik és egyre inkább egyfajta kipihentség érzés, frissességérzés alakul ki, mely a gyógyulás/javulás egyik jele.

Az árat ide kattintva tudhatja meg.